vineri, 19 iunie 2009

Profesorii, revendicările şi interesul

Isterie generală, declaraţii inflamate despre sumele (mai mici ca anul trecut) plătite profesorilor care se ocupă de bacalaureat. Şi totuşi... Din 10-12 lideri de sindicat din învatamintul preuniversitar pe care am incercat sa-i aduc la emisiunea de la Realitatea FM, doi se duceau la Realitatea TV. Iar restul... ei bine, restul erau plecaţi sau erau pe cale să plece din Bucureşti. "E vineri, nu ?!"

Revendicările ca revendicările, nemulţumirile ca nemulţumirile, dar cînd e vorba de timp liber, se cere niţică odihnă... Dăm din gură, dar pînă în week-end. Pe urmă, dacă se poate, comentaţi voi, jurnaliştii, că noi v-am lăsat temele fixate...

And here is the rest of it.
mai mult

joi, 4 iunie 2009

Tunurile pe ministru

Invitatul meu de azi în "Casa Presei" de la Realitatea FM, Theodor Stolojan, despre indignarea ministrului culturii faţă de numirile de directori impuse de Vanghelie:
"Poate să plîngă cît doreşte dl. Paleologu, a acceptat să fie ministru într-un guvern cu un mecanism politic de luare a deciziilor... Cînd crede că nu mai poate şi conştiinţa lui îi spune că nu e în regulă, poate face pasul înapoi şi sînt sigur că în PD-L sînt foarte mulţi care doresc să devină ministru al culturii".

Cum ar fi Raluca Turcan... de exemplu ?... Just thinking...

Lăsînd asta la o parte, cu numai o zi înainte un alt coleg de partid al d-lui Paleologu, Cristian Boureanu, se declara plictisit de lamentările ministrului şi îi recomanda să-şi încordeze muşchii şi să fie el cel care îi ţine sub papuc pe numiţii PSD-ului, şi nu invers.

Dincolo de fermitatea cu care e trimis la plimbare de colegi, constat că pentru dl. Paleologu abia acum a sosit momentul să înghită faimoasele broaşte rîioase. Poftă bună !

mai mult