joi, 31 decembrie 2009

Cu forţe proaspete

A fost un an în care, probabil mai mult ca oricînd în ultima perioadă, am încercat să ne descurcăm. Să ciulim urechile la ce ne-ar putea afecta. A fost un an plin de frămîntări politice, dar a cărui lecţie merită însuşită. Ne va ajuta să privim altfel la 2010, nu izolîndu-ne în problemele noastre, ci încercînd să modelăm lucrurile astfel încît să obţinem cît mai mult din ce e potrivit pentru noi.

În perioada asta ne gîndim la bine, ne dorim unii altora bine. O facem poate mai des decît atît, dar acum e momentul exprimării. În plus, facem tradiţionalul bilanţ şi ne fixăm tradiţionalele obiective. E momentul nostru de pace cu noi înşine. De tras aer în piept. De reîncărcat bateriile. De adunat gîndurile bune şi forţele proaspete.

Să aveţi un An Nou cît mai bun !


mai mult

Lecţia anului

Avem ceva de învăţat din 2009, mă gîndesc. Tot iureşul ăsta politic a fost o bună şcoală de democraţie aplicată pe funcţionarea instituţiilor statului: Constituţie, buget, negocieri, Parlament, comisii speciale, negocieri, coaliţie, majoritate obţinută vot cu vot, prerogative prezidenţiale, referendum, alegeri, renumărare, mîrşăvii de campanie, tipuri de discurs electoral.

Avem de unde selecta, avem ce aduna, avem la ce medita. Avem ce folosi în interesul nostru.




mai mult