miercuri, 16 iulie 2008

Intervenţie reuşită

Ţine de doctor, dar nu de o performanţă medicală e vorba. Mişcările de săptămîna aceasta ale lui Sorin Oprescu au aceeaşi bună execuţie din campania electorală. Probabil flerul lui, dar în orice caz dublat esenţial de strategia şi punerea în pagină a echipei care-l consiliază. Şi de data asta nici măcar n-a fost vorba de ceva complicat.

Ideea cu demolatul teraselor şi altor construcţii - ilegale, de altfel - din Herăstrău a fost simplă şi de efect. De multiplu efect. În primul rînd, e vorba de simpla respectare a legii, şi numai enunţul ăsta şi pare aşa, un fel de surpriză plăcută... ştii că e posibil, dar nu credeai de mult timp că se mai poate întîmpla... Dacă e adevărată afirmaţia că terasele alea primiseră preavize şi somaţii de vreo doi ani, atunci are valoarea unui gest de normalitate întîrziat, deci îndelung aşteptat. În al doilea rînd, noul primar a găsit o bună modalitate de a arăta că pune în practică - şi încă repede ! - promisiunea cu Bucureştiul redat bucureştenilor, sloganul său din campanie. (Probabil doar amatorii de mese şi distracţii în fix acele localuri au avut ceva de obiectat). În al treilea rînd, a fost un bun pretext să subliniezi - şi ce mi se pare şi mai tare e că nici n-a fost nevoie de o subliniere explicită, cu iz politicianist - că perpetuarea stării incerte şi/sau ilegale de acolo avea legătură cu mandatul lui Videanu, el era cel care nu s-a atins de nesimţiţii care au construit pe spaţiul verde şi pe domeniul public.

Nu sînt fanul lui Oprescu şi cred că dacă va reuşi să realizeze cîteva proiecte pentru Bucureşti o va face în acelaşi stil, dintr-un mix de orgoliu, idei prinse din zbor şi sfaturi bune venite de la o echipă ce pare dedicată. Evident că gesturi demonstrative ca ăsta nu ţin loc de management al oraşului, dar fac parte din el. Iar primul punct marcat de Oprescu este că s-a mişcat repede, cu vîlva necesară şi pe cîteva teme la modă pentru toate categoriile de public, cum sînt construitul anapoda, batjocorirea parcurilor şi a spaţiilor verzi, întreprinzătorii suspecţi. Iar această promptitudine îi dă un start bun.

2 comentarii:

Kidha spunea...

Nimic despre declaratiile politicienilor nostri legate de armamentul exportat in Georgia? Sau macar un semnafor aiurea?

Pe cand ceva nou? Ca de doctor am tot citit :)

Tudor Muşat spunea...

Uite-acum, acum... Abia am descuiat uşa, ca să zic aşa :))...
Ştiu că blogging-ul de la distanţă e la îndemîna oricui, dar am preferat ca în vacanţa asta să nu fac cea mai mare parte din lucrurile pe care le făceam acasă, scrisul included... I'll be back soon!