marți, 2 decembrie 2008

Hillary de la Alianţa D.A.

E oficial: doamna Clinton a fost numită secretar de stat - şeful diplomaţiei - în cabinetul preşedintelui ales Barack Obama.

O vorbă spune să-ţi ţii prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape ! Obama a dat o dublă lovitură de maestru: a calmat spiritele în partid în urma confruntării din vară pentru obţinerea candidaturii democrate şi i-a încurcat doamnei senator planurile pentru o viitoare candidatură la preşedinţie, în 2012. Cam cum să faci parte patru ani din cercul cel mai apropiat de decizie al preşedintelui şi pe urmă să te apuci să-i critici public prestaţia şi politicile ?! Cum să-l desfiinţezi în campanie ca pe un incompetent căruia vrei să-i iei locul ? Tough job, Ms. Clinton !

Doar dacă nu cumva, cît a fost în vizită pe la noi, Hillary a studiat atent modelul românesc. În cazul ăsta, a aflat cu siguranţă că poţi guverna alături de un partid doi ani, pentru ca în următorii doi să-l hărţuieşti ca pe inamicul nr. 1 al naţiunii (rolurile sînt interşanjabile). Sau că, după ce l-ai criticat cu spume la gură, îi poţi cere din nou să guverneze alături de tine...

Niciun comentariu: