marți, 20 ianuarie 2009

O seară la televizor

Daca-l mai văd pe Prigoană invitat la TV - vomit ! Am înţeles că apariţiile lui la orice oră pe orice post erau menite să-i asigure suficientă vizibilitate în vederea viitoarei candidaturi, dar gata, alegerile au trecut, omul e acum deputat şi pe deasupra mai face parte şi dintr-un partid la guvernare. Succes pe toată linia, aşa că e momentul unei pauze, mă gîndesc. Indiferent cîte invitaţii fac (iresponsabil) cei de la Realitatea, Prigoană ar trebui să ştie că dacă apari des nu înseamnă că vei şi deveni/rămîne popular. Şi, mai ales, că nu mai are scuza de a fi "vocea poporului", acum e vocea oficială a puterii!

Pe Antena 1, Mîndruţă traduce din doi în paişpe discursul de inaugurare al lui Obama. Aproape lăcrimînd, se scuză: "sînt atît de emoţionat că nu-mi găsesc cuvintele"... WTF ? Ştiam că Obama a fost ales preşedintele SUA, nu Mîndruţă !

Înapoi la Realitatea, o altă figură care invadează ecranul aproape zilnic este Victor Ciorbea. Redescoperit după alegeri, ca o comoară, alături de Radu Vasile sau Petre Roman, foşti premieri şi ei. De acord că e bine să întrebi despre culisele unui act de guvernare pe cei care l-au exercitat nemijlocit, dar în 8 ani pe respectivii nu i-a întrebat nimeni de sănătate. Probabil că guvernul Boc pare mai neajutorat, aşa că fiecare pas pe care-l face trebuie atent verificat; Năstase şi Tăriceanu se pare că se bucurau de mai multă încredere...

În fine, ce mi se pare cel mai tare e că nu trece nici un jurnal de ştiri fără Vanghelie. Sub motiv că face parte din grupul PSD care n-a dorit guvernarea alături de PD-L, primarul de la 5 e noul guru de la care se aşteaptă analize, decizii şi predicţii. Chiar şi cînd nu e vorba de partidul său. O parte bună ar fi că, în lipsa primarului ocupat cu noua carieră de star TV, poate se ocupă totuşi cineva şi de felia aia de Bucureşti. Dar partea cea mai bună este că, vorbind atît de mult, Vanghelie ar putea ajunge să se apropie întrucîtva de gramatica de bază. Se spune că orice limbă străină se învaţă vorbind, aşa că Vanghelie are ocazia să-şi exerseze şi el româna. Dacă nu cumva o să-ncepem s-o uităm noi.

Niciun comentariu: