marți, 6 ianuarie 2009

Schimbul de replici

E interesant, chiar dacă pe alocuri previzibil. Şi, bineînţeles, amuzant. Mă rog, asta deocamdată, pînă ce va deveni inutil şi enervant. Nu ştiu dacă ei se vor prinde - la momentul oportun, sau vreodată - de chestia asta. Probabil că nu.

S-au conturat deja două mari refrene ale sezonului, pe care fiecare dintre tabere le fredonează pe cît de insistent, pe atît de ipocrit.

Primul e cel a visteriei goale pe care a găsit-o puterea la preluarea mandatului. Şi care ar trebui să explice nu numai de ce guvernanţii de-acum nu pun în practică (măcar o parte din) promisiunile din campanie dar şi de ce nu onorează măcar angajamentele fostului guvern (vezi indemnizaţiile pentru mame, măgăria supremă în momentul de faţă). La orice fel de întrebare, sugestie sau reclamaţie legată de bani - şi într-o guvernare totul e legat de bani ! - cabinetul Boc va strîmba din nas şi va declama în cor: "Visteria e goală, nu ne-am aşteptat să fie atît de proastă situaţia!".

Dinspre opoziţia PNL răsună a doua mare placă stricată: incompetenţa anticipată a guvernului PSD-PDL. Nuanţată însă chiar cu un pic de dibăcie, strecurată de Tăriceanu însuşi via blogul personal: "într-o ţară condusă bine, prin măsuri de dreapta, anul 2009 ar fi trebuit să însemne continuarea creşterii economice şi crearea a zeci de mii de noi locuri de muncă". PNL şi UDMR se miră şmechereşte: cum, nu va fi creştere economică ? va fi şomaj ? imposibil, oricine altcineva ar fi făcut treabă, e clar că dacă e o problemă, ea e din cauza guvernului PSD-PDL ! În parte corect, I'll give you that, dar să te faci că plouă chiar în halul ăsta, cînd afară ninge de fapt cu criză, e totuşi cam mult, nu ?

E ping-pong. E o mostră din tentativele de turnat cu pîlnia varianta noastră, singura corectă. E începutul logic de an şi de mandat.

Nimic surprinzător pînă aici. Ce ar fi realmente uimitor, după mine, ar fi ca ambele tabere să ştie, de fapt, şi ce vor face mai departe.

Niciun comentariu: