miercuri, 21 mai 2008

(Para)meciul serii

N-am înţeles care e contribuţia lui Lazarov la formatul emisiunii de pe Realitatea. Ringul cu corzi de neon colorat ? Papioanele prezentatorilor ? Galeriile isteroide care întrerup ideile candidaţilor? Sau poate momentele cu cîntăreţi sau actori, la care s-a renunţat după prima seară ? (btw, monologul rostit de Piersic a fost ceva inimaginabil de plat şi nesărat, l-aş da în judecată pe cel care l-a scris pentru atac la nervii telespectatorilor, la o oră de vîrf!). Pînă la urmă, în ciuda formatului pompos, tot de lupul-moralist-privind-peste-ochelari-Tatulici şi de moderatorul-de-la-orice-oră-din-zi-Prelipceanu avem parte...

Dincolo de toate astea, merită decupat, cu valoare de exemplu, episodul confruntării celor doi candidaţi, PD-L, respectiv PSD, la preşedinţia CJ Călăraşi. În felul lor pe alocuri comic şi caragialesc, oamenii ne-au oferit o mostră de subiect care preocupă electoratul din astfel de zone: au discutat aproape jumătate de oră, în fel şi chip, despre o conductă de gaze. S-au agitat, s-au contrazis, şi-au apărat cu patimă proiectele. Etichetabili ca baroni sau nu, ahtiaţi poate să-şi tragă o parte din uriaşele fonduri structurale care stau să vină, cei doi călărăşeni au reuşit practic să facă din emisiune ceea ce moderatorii ei n-au fost în stare: o dezbatere pe chestiuni concrete, oricît de insignifiante ar părea bucureştenilor care - ştiam asta de multă vreme - trăiesc o viaţă paralelă cu a unor astfel de judeţe.

Dar cum să te mai miri, cînd tot ce are mai interesant de întrebat un realizator este dacă un candidat sau altul are de gînd să-şi lase nevasta, odată ajuns primar (că doar altfel înduri o oră la semafor ştiindu-l pe administratorul oraşului un familist convins, nu ?!).

Noapte bună, Realitatea !

Niciun comentariu: