vineri, 23 ianuarie 2009

Casa albă... şi goală

Nu numai presa din România caută cu lumînarea poveştile de "tranziţie": cum se rătăcesc noii parlamentari pe culoarele Casei Poporului, dacă au zîmbit sau nu cînd li s-a făcut fotografia pentru legitimaţie, cine ce plantă şi-a adus în biroul ministerial şi tot aşa. Time relatează despre bîlbele din prima zi de lucru ale funcţionarilor din administraţia Obama. În afară de faptul că a depus din nou jurămîntul pentru că la ceremonie s-a încurcat, Obama s-a speriat cînd presa şi consilierii s-au ridicat în picioare la intrarea lui într-o sală de conferinţe, protocol cu care nu s-a obişnuit încă. În aceeaşi seară, a rătăcit pe culoare spre noua reşedinţă privată, pînă l-a îndrumat cineva. Cam din acest punct încep să mă mir: oamenii ăia nu te-ajută dacă nu le-o ceri explicit ??

Cea mai tare chestie mi se pare însă cum noii funcţionari de la Casa Albă şi-au petrecut prima zi fără să se poată loga pe computere, fără blackberry şi fără adrese de e-mail. Ca şi cum nu se ştia de prin noiembrie că se va schimba echipa ! Potrivit Time, biroul de presă
s-a căznit vreo două ore pînă să reuşească să trimită un e-mail reporterilor acreditaţi. Toate astea sună de parcă Bush şi-ar fi luat cu el toţi oamenii, inclusiv pe cei de la IT sau de la magazia cu rechizite.

Sper ca măcar valiza cu codurile nucleare să fie unde trebuie !

Un comentariu:

Anonim spunea...

E unde trebuie ba!!! o am eu !!!