marți, 10 iunie 2008

Colentina, mon amour

Lipăit de şlapi pe asfaltul încins al trotuarului. Ea (mama), ea (fiica, vreo 20 de ani), ea (fiica, vreo 12), el (ăla micu', doar vreo 7-8, hai maximum 10). Care ăla micu', deranjat de soră-sa, îi aruncă o perlă de înţelepciune culeasă probabil de pe stradă, de la vreunul care şi-o fi manifestat aversiunea faţă de tenul ceva mai închis:
- Lasă-mă, fă, f**u-ţi naţia-n gură !
Pauză de cîteva secunde.
- Auzi mo, zice mă-sa, după o scurtă meditaţie, da' tu ce naţie eşti ? Nu eşti aceeaşi naţie ca şi ea ?!
- ...
- Ha ha, prostule, se bucură aia mică, te-ai f**ut singur în gură!

Bănuiesc că (mai ales) în astfel de situaţii, să ai limba ascuţită e un inconvenient...

6 comentarii:

Anonim spunea...

In mijloacele de transport din(spre) Colentina se petrec zilnic schimburi de replici cu mult mai interesante.

Preferata mea e una in care un copil povesteste mamei (probabil) "si vreau sa agat aia de peretele de care m-a dat tati atunci ca capul". :|

Anonim spunea...

*cu. Deh, graba de Colentina

Tudor Muşat spunea...

ligia: Tare! (ca şi peretele în cauză, bănuiesc). Preferata mea este "te dau la ţigani", venită din partea unei florărese cu puradelu' neastîmpărat de mînă.
Poate deschidem o colecţie online de replici auzite care ne-au marcat...

Anonim spunea...

Pot spune doar: AMINTIRI DIN COPILARIE !! :)))
Aceste perle "populare" imi aduc aminte de copilaria noastra, fiind si eu un "cartierist" de Colentina (lucru cu care de fapt chiar ma mandresc, ca vorba aia, am fost "caliti" !!!!)
Imi aduc amine de tramvaiele si trolleybus-urile pline care ne duceau catre centru, si in care aceste gen de perle se auzeau non stop, mai ales pe "bucata" de traseu "fundeni-obor-mosilor".
Tiganii nostri cei de toate zilele ... Ma rog nici macar ai nostri, sant deja "ai lor", unde "lor"="UE" ... Si sa adaug ceva (off-topic): ieri la meciul Romania-Italia de la Euro2008, a intrat un Tigan pe teren (de remarcat T mare, caci era EL, un demn reprezentant al rasei!), comentatorii sportivi, au scos o fraza demna de cel mai curat "politically correct", citez: "si acum intra pe teren jucatorul, Nicoliţă (AKA n°16, de tricou nu de puscarie, Bănel Nicoliţă, il puteti vedea aici), un jucator de ETNIE ROM" ... NO COMMENT!

Anonim spunea...

Perfino io, che non ho mai vissuto in questo quartiere, leggendo mi faccio prendere dalla nostalgia ...

Tudor Muşat spunea...

simona: LOL