vineri, 10 octombrie 2008

O măgărie cît casa (naţionalizată)

"Cotidianul" are azi o analiză scurtă şi la obiect a ceea ce s-a urmărit de fapt prin modificările la legea retrocedărilor. (Utilă îndeosebi celor care, nu din rea-voinţă şi nici din rea-credinţă, consideră că subiectul e prea "fanatizat").

Nu trebuie să fii un geniu ca să pricepi cui folosesc manevrele iniţiate de PC şi PSD. Grosul chiriaşilor de care e vorba în proiectul de lege e format din foşti nomenclaturişti sau apropiaţi ai diverselor puteri care s-au succedat după Revoluţie. Asta-i tot. Restul chiriaşilor vizaţi de lege sînt pretextul, ei oricum sînt destul de puţini.

Cît despre noua nedreptate făcută proprietarilor iniţiali, cred că cea mai bună descriere a situaţiei e făcută de un forumist, la un articol mai vechi, pe aceaşi temă, al lui Ion Cristoiu:

"Să zicem că vin niste baieti rai si o iau pe nevasta-ta. Apoi o vand pe 100 de euro unor proxeneti. Pe urma dupa 10 ani tu o gasesti. Tu primesti 100 de euro actualizati (cum ti-o fi norocul) cu rata inflatiei, iar proxenetii raman cu dreptul de folosinta... Tare, nu ?"

Cel mai tare va fi însă cînd statul român - pe lîngă că va stabili un nou record în materie de respectare originală a dreptului de proprietate - va plăti de se va usca (din buzunarele meu şi-al tău, oricum) despăgubiri uriaşe în procesele intentate la CEDO. Cu puţin noroc, la vremea aia nici Voiculescu, nici Andon sau Hrebenciuc n-o să mai fie în Parlament...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din buzunarul meu nu!! Poate din al tau !! :)