luni, 20 octombrie 2008

Frenezie din ipocrizie. Egal Primărie.

Dacă propunerea izvorîtă din capul împădurit cu idei creţe al viceprimarului general Robert Ionescu va căpăta formă de lege sau hotărîre CGMB, atunci căsătoriile şi înmatriculările de autoturisme nu vor mai fi posibile fără ca protagoniştii să fi plantat înainte un copac. Detaliile aici. WTF ??

Lăsăm la o parte alăturarea căsătorii-înmatriculări auto. Probabil că în mintea viceprimarului viaţa de cuplu şi gazele de eşapament sînt la fel de nocive. Mă intrigă mai tare cum de sunt bani pentru înfiinţarea unui serviciu special care să se ocupe de primirea cererilor, de supravegherea plantării şi de emiterea certificatelor. Păi n-ar fi mai simplu ca în loc de toţi funcţionarii ăştia să mai angajăm lucrători la spaţiile verzi, care chiar să planteze, constant, sistematic şi după o strategie clară, copacii de care e nevoie, în loc să aşteptăm cununii şi cumpărări de maşini ?! Presupun că pomii, pe care teoretic i-ar plăti cetăţenii în cauză, nu se cumpără cu bucata, în ritmul nunţilor sau al achiziţiilor auto, ci în loturi mari, mai ales că e vorba de licitaţie publică, cum spune primăria.

Pe urmă, dacă tot e să ne punem la mintea lui Ionescu, proiectul mai generează nişte dileme: dacă se ajunge la divorţ, ce facem cu copacul, îl tăiem ? Sau certificatul doveditor se poate refolosi la o nouă căsătorie ? Dacă da, se stabileşte la partaj cine rămîne în posesia lui ? Trebuie sincronizate unirile destinelor cu perioadele din an în care se pot face plantări sau se admit şi excepţii ? Trebuie doar platani şi frasini, sau e voie şi cu palmieri, cum am văzut în sectorul 4 ?

Obrăznicia cea mai mare mi se pare însă faptul că Primăria Bucureştiului, principala responsabilă de distrugerea spaţiului verde prin autorizaţiile de construit haotic, vine cu o astfel de propunere. Folosindu-se de isteria eco-friendly care dă bine mai mult la PR şi CSR decît produce rezultate concrete, PMB mă pune să înlocuiesc ceea ce au tăiat zecile de mari dezvoltatori imobiliari sau să plantez ceea ce vor tăia oricum mîine.

Păcat că lemnul din care e făcut capul lui Ionescu şi altora ca el nu produce şi frunze - am fi rezolvat o mare parte din problemă. Iar dacă nesimţirea ar avea crengi, am fi locuit cu toţii într-o mare şi frumoasă pădure !

Niciun comentariu: